Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RFI, pe primul loc în topul celor mai citate posturi de radio din România

top-5-radio-mai-2023.jpg

Sursa imaginii: 
Mediatrust.ro via G4media.ro

În topul posturilor de radio cele mai de încredere în luna mai, RFI ocupă prima poziție, fiind menționat de 79 de ori în alte media, arată o analiză Media Trust.  Studiul analizează știrile difuzate și articolele publicate de peste 30 de posturi de radio și de televiziune, peste 100 de surse din presa scrisă, peste 3000 de surse online care publică regulat știri și articole noi. Cercetarea a fost realizată în perioada 01 mai – 31 mai 2023.

 

În topul posturilor de radio cele mai de încredere în luna mai, RFI ocupă prima poziție, fiind menționat de 79 de ori în alte media. Materialul jurnalistic referitor la scăderea inflației, care nu se resimte în buzunarul românilor și interviul realizat de RFI cu analistul economic Adrian Negrescu, după ce rata anuală a inflației a scăzut cu trei procente, ajungând la 11,2%, au fost citate în mod frecvent în alte surse media. Pe locul doi, Europa FM coboară cu o poziție, înregistrând 30 de mențiuni. Pe locul trei revine Radio România Actualități, citat în 13 materiale jurnalistice. Postul de radio Pro FM urcă cu o poziție, fiind menționat de alte media de 5 ori, iar pe poziția a cincea se află Digi FM, citat în 3 materiale, arată analiza Media Trust, potrivit G4Media. 

G4Media își menține prima poziție în topul celor mai de încredere surse online din România, fiind menționată de jurnaliști de 364 de ori. Edupedu.ro revine în topul celor mai citate surse media din online, direct pe locul patru, cu 187 citări în alte medii. Edupedu.ro a relatat intens situația legată de greva din Educație, despre negocierile dintre Sindicate și Guvern, nemulțumirile personalului din educație, subiecte citate intens de celelalte redacții.

 


Sursa imaginii: 
Mediatrust.ro via G4media.ro

 

Antena 3 CNN rămâne pe primul loc în topul celor mai citate surse media. Conform mediaTRUST, în mai 2023, postul a fost citat de alte media de 608 ori. Pe locul doi se află Digi 24, cu 81 de referințe mai puțin. Poziția a treia este ocupată de Fanatik, care a fost menționat de aproape 450 de ori.

În clasamentul primelor 10 surse media cele mai citate din țară, presa TV are în continuare cea mai mare pondere – aproximativ 40,23%, reprezentată de Antena 3 CNN, Digi 24, Digi Sport, Profit News TV și Pro TV.