Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


François Hollande, pus în încurcătură de dezvăluirile unei reviste de cancan

francois_hollande_pus_incurcatura_dezvaluirile_unei_reviste_cancan.jpg

Preşedintele Franţei, François Hollande (Foto: Reuters/Philippe Wojazer)

Săptămânalul francez Closer publică în ediţia sa de vineri şapte pagini de fotografii şi informaţii despre o presupusă relaţie amoroasă între preşedintele François Hollande şi actriţa Julie Gayet. Palatul Elysée a reacţionat deîndată, încercând să pună capăt zvonurilor.

François Hollande a decis să reacţioneze imediat, dar nu în calitatea sa de preşedinte al Franţei, ci în nume propriu. Într-o declaraţie exclusivă făcută Agenţiei France Presse, şeful statului "deplânge faptul că nu i se respectă viaţa privată la care are dreptul ca orice alt cetăţean". În acest context, François Hollande spune că nu exclude să lanseze chiar "urmăriri judiciare" contra revistei Closer.

O publicaţie descrisă de mulţi drept una de scandal, care în ultimul ei număr afirmă că şeful statului, în vârstă de 59 de ani, ar întreţine de mai bine de şase luni o relaţie amoroasă cu actriţa Julie Gayet, în vârstă de 41 de ani. Sub titlul "Dragostea secretă a preşedintelui", scris pe coperta sa, săptămânalul francez publică şapte pagini de anchetă şi poze despre această presupusă idilă. Nu vedem însă nici o poză în care să apară Hollande alături de tânăra actriţă. Zvonuri despre această relaţie circulau de mai multe luni, dar nici un jurnalist nu a evocat-o public până astăzi.

Ca să-şi justifice oarecum motivele acestei publicări, Closer se îngrijorează de securitatea preşedintelui. "Când se duce la întâlnirile cu amanta sa, Hollande pleacă pe motoretă, însoţit doar de un singur bodyguard", scrie revista. Actriţa Julie Gayet a depus deja plângere în justiţie, acum aproape un an, ca să-i identifice pe autorii zvonurilor lansate pe Internet, care evocau presupusa sa relaţie cu şeful statului. Un şef al statului pe care l-a sprijinit public într-un clip video încă din vremea când acesta nu era decât simplu candidat la Palatul Elysée.

Reamintim că preşedintele Franţei trăieşte oficial cu iubita sa, jurnalista Valérie Trierweiller, după ce a convieţuit multă vreme cu fosta candidată la preşedinţia Franţei, Ségolène Royal, cu care a avut de altfel şi patru copii.