Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Românii caută maşini fiabile şi care consumă puţin

Românii care cumpără un autoturism ţin cont în special de consumul de combustibil, fiabilitatea şi costurile cu întreţinerea, potrivit unui studiu Daedalus Millward Brown. Femeile sunt mai interesate decât bărbaţii de consumul de combustibil şi de nivelul de siguranţă al maşinii.

Potrivit studiului, 77% dintre cei intervievaţi au ales consumul de combustibil ca principal criteriu pentru cumpărarea unei maşini. Pentru alţi 60% contează fiabilitatea, iar 59% au ales costurile cu întreţinerea.

La distanţă destul de mare se află siguranţa autoturismului/testele NCAP (28%).

Românii nu pun mare preţ pe aspectul exterior al maşinii, doar 18% consideră acesta un criteriu de bază. Alte 12 procente spun că este important aspectul interior al autoturismului. Asta denotă o alegere mai degrabă raţională a românilor, când vine vorba despre alegerea maşinii, cred realizatorii studiului.

Pe de altă parte, mărimea portbagajului este importantă doar pentru 11% dintre cumpărătorii români.

Numai opt procente se orientează în funcţie de nivelul de poluare, aspect mai important totuşi decât culoarea maşinii, pe care 4% o consideră importantă.

Femeile sunt mai interesate decât bărbaţii de consumul de combustibil (81% femeile, respectiv 76% bărbaţii) şi de nivelul de siguranţă al maşinii (36%, faţă de 27%).

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.686 de proprietari de autoturisme din România.