Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Hollywoodul, în stare de şoc după moartea unui mare actor!

hollywoodul_stare_soc_dupa_moartea_unui_mare_actor.jpg

Actorul Philip Seymour Hoffman a murit (Foto: Reuters/Lucy Nicholson).

Actorul Philip Seymour Hoffman a murit. El a fost descoperit mort în baia apartamentului său din New York, duminică. Vedetele de la Hollywood au publicat pe Twitter mesaje prin care îşi exprimă regretul faţă de dispariţia unuia dintre cei mai apreciaţi actori americani.

Moartea lui Philip Seymour Hoffman pare să fi fost cauzată de o supradoză de droguri. Actorul avea 46 de ani.

Poliţia a descoperit un ac de seringă înfipt într-un braţ al artistului şi un pliculeţ, care pare să fi conţinut heroină.

Philip Seymour Hoffman a primit în 2006 premiul Oscar pentru cel mai bun actor, după prestaţia din filmul "Capote", un film dedicat scriitorului Truman Capote.

Familia actorului se declară "devastată" de moartea acestuia: "Suntem devastaţi de moartea iubitului nostru Phil (...). Moartea lui reprezintă o pierdere tragică şi neaşteptată şi vă rugăm să ne respectaţi intimitatea în această perioadă de doliu. Vă rugăm să îl ţineţi pe Phil în gândurile şi în rugăciunile voastre".

Actorul Steve Martin s-a declarat şocat de decesul lui Philip Seymour Hoffman: "Dacă nu l-aţi văzut jucându-l pe Willy Loman, atunci aţi ratat întreaga esenţă a lui Willy Loman din toate timpurile".

De partea sa, Jim Carrey a scris: "Dragă Philip, ai un suflet frumos şi minunat. Pentru cei mai sensibili dintre noi, zgomotul poate fi ceva prea mult. Fie-ţi inima binecuvântată!".

Actriţa Whoopi Goldberg şi-a exprimat speranţa ca ştirea privind moartea lui Philip Seymour Hoffman să fie o farsă: "Ce mama dracului! Philip Seymour Hoffman găsit mort în apartamentul său! Un actor cu adevărat minunat. A murit. Sper că cineva îmi va telefona şi îmi va spune că a fost o farsă".

Actriţa Andie MacDowell scrie şi ea pe Twitter că Phillip Seymour Hoffman "nu a fost doar un actor genial, ci şi un om bun şi generos".

Pentru cântăreţul Justin Timberlake, moartea lui Philip Seymour Hoffman este "devastatoare".

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, scrie că este "întristat de moartea tragică şi timpurie a lui Philip Seymour Hoffman". "Astăzi, New York-ul regretă moartea unuia dintre cei mai mari actori de teatru şi de cinema", spune el.

Actorul american are o filmografie bogată. El a jucat în peste 50 de filme, printre care "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Dragonul Roşu", "Cold Mountain", "Misiune Imposibilă III", "Jocurile foamei/The Hunger Games".