Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CORA deschide spațiile de reciclare coraVerde

CORA România a deschis alături de Green Group, spațiile de reciclare coraVerde în toate cele 10 magazine ale sale.  Cetățenii pot aduce aici aparatura electrică şi electronică, PET-uri și doze din aluminiu pentru băuturi. De la cora, produsele pleacă la fabricile Green Group spre reciclare, iar cei care le aduc primesc în schimbul lor, vouchere de cumpărături în hipermarketurile cora.

 

De la cora, produsele pleacă la fabricile Green Group spre reciclare, iar cei care le aduc primesc în schimbul lor, vouchere de cumpărături în hipermarketurile cora.

Green Group, în cadrul programului Acord Voluntar, desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice și Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, a instalat la coraVerde două aparate, unul de colectat PET-uri și doze de aluminiu, celălalt pentru cântărirea aparaturii electrice și electrocasnice.

Pentru un PET, clienții primesc 0,05 lei, iar pentru o doză - 0,03 lei.

În ce privește aparatura electrică și electronică, se primesc toate tipurile de aparate:  frigider, mașină de spălat, aragaz, cuptor cu microunde, boilere, calorifere, aspiratoare, aparate de condiționat, filtre de cafea, computere, televizoare, monitoare, imprimante, telefoane mobile și fixe, echipamente de iluminat, console video, jocuri etc. În funcție de clasa din care face parte deșeul adus, se primesc vouchere cu valori fixe pe kilogram. De exemplu, se oferă 0,8 lei/kg pentru un frigider,  0,6 lei/kg pentru fier de călcat, 10 lei/kg pentru telefoane mobile etc.

Rovana Plumb, Ministerul Mediului și al Schimbărilor Climatice

Ana Maria Florea-cora, Rovana Plumb si Nicolae Damov-Green Group

Mă bucur mult că am prilejul de a lansa alături de dumneavoastră aceasta a doua etapă a inițiativei pe care Green Group a avut-o împreună cu cora. Astăzi lansăm «Reciclatorul», un instrument prietenos mediului care aduce beneficii, în sensul protejării mediului. Reciclatorul se va lansa în 30 de zile la nivelul întregii rețele cora.

 

Anca Popescu, Director Magazin cora Pantelimon și Responsabil coraVerde

Cu toții ne-am gândit măcar o dată cum ar fi dacă nu am mai arunca PET-urile, dozele sau aparatele uzate la gunoi. Sisteme de reciclare foarte performante există de ani buni în străinătate și ne bucurăm că acum le inaugurăm în premieră pentru România, la cora. Compania noastră are o filozofie în care mediul înconjurător este extrem de important și chiar am deschis anul trecut primele centre comerciale verzi din țară. Aceste sisteme aduc un câștig pentru toată lumea, dar cel mai important câștig ni-l aducem nouă înșine pe termen lung, prin protejarea mediului în care trăim.

Marius Costache, Director Executiv Greenweee International S.A., parte a Green Group

 „Aparatul E-scale este primul sistem informatic integrat care permite plata imediată pentru deşeurile electrice şi electronice. Iniţiativa de a lansa în piaţă acest tip de aparat este unică şi reprezintă o oportunitate pentru toţi cetăţenii pentru a-şi schimba obiceiurile de a arunca la gunoi deşeuri din care se pot recupera resurse şi de a recicla în mod corect.”

Mihaela Savin, Director Executiv Greentech S.A., parte a Green Group

 „Aparatul de colectare PET şi doze de Aluminiu a apărut din nevoia urgentă de îmbunătăţire a modalităţii de colectare a deşeurilor de ambalaje şi pentru a crea o trasabilitate clară a deşeului de la consumator la reciclator. Astfel de sisteme eco-friendly automate joacă un rol foarte important în realizarea cu succes a obiectivelor naţionale de colectare şi reciclare conform normelor europene.”

cora România este o companie cu o puternică orientare către protecția mediului, descizând anul trecut primele centre comerciale din România care au primit certificarea BREEAM de clădiri verzi de clasa A. cora România are în prezent 10 magazine, dintre care patru la București și câte unul la Cluj Napoca, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Constanța, Arad și Bacău.

Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deşeurilor din România, ce cuprinde patru companii de profil: GreenTech SA - reciclează deșeurile de mase plastice, GreenFiber International SA - produce fibră sintetică poliesterică și bandă PET din PET 100% reciclat, GreenWEEE International SA - tratează și reciclează deșeurile electrice și electronice și GreenLamp Reciclare SA - tratează și reciclează deșeurilor de echipamente de iluminat uzate. Companiile Green Group garantează pentru siguranța că deșeurile sunt transportate de la centrul de colectare în mod corespunzator la fabrica de reciclare, pentru tratarea și reciclarea în conformitate cu Directiva Europeană și legislaţia în vigoare.