Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(Galerie foto) Parcul Olimpic din Londra, redeschis publicului

Sâmbătă, 5 aprilie, s-a redeschis pentru public Parcul Olimpic de la Stratford, din estul Londrei. Pe lângă bazele sportive pe care s-au desfăşurat întrecerile olimpice şi paralimpice din 2012, parcul care are 230 de hectare este şi un loc de distracţii şi evenimente culturale, în mijlocul unui orăşel de mii de apartamente noi, ce urmează a fi date în curând în folosinţă.

Una dintre principalele atracţii ale Parcului Olimpic este Turnul Orbit Arcelor Mittal, înalt de 114 metri, care oferă contra sumei de 15 lire sterline o vedere panoramică de la vârf. Este cea mai înaltă sculptură din Regatul Unit.

Centrul acvatic care adăpostește piscina olimpică a fost deschis publicului, care îl va putea folosi contra sumei de 4,35 lire.

Velodromul, unde cicliștii britanici au câștigat 7 din cele 10 medalii de aur atribuite în 2012, poate fi folosit acum de orice amator de ciclism.

Fântâna interactivă este o atracție pentru copii care nu se tem să fie udați de jeturile neașteptate de apă.

Chiar și în secolul al XXI-lea, groapa cu nisip este un loc favorit de joacă al copiilor.

Redeschiderea Parcului Olimpic a prilejuit numeroase reprezentații, între care dansul acestor tineri localnici.

Fostele apartamente din Satul Olimpic, ca și altele construite în zonă vor fi vândute și închiriate. Până în 2030, în această zonă până nu demult defavorizată din estul Londrei vor apărea zece mii de noi locuințe.

Stadionul Olimpic nu este încă deschis publicului, dar aici vor avea loc concursuri de atletism din Diamond League și meciuri de rugby în timpul Cupei Mondiale din 2015. Pe termen lung, stadionul va fi preluat de clubul de fotbal West Ham.

În zonă s-au plantat peste patru mii de copaci și nenumărate flori.

Un fost lucrător român pe şantierul olimpic vizitează parcul unde acum cel mult şase-şapte ani era un loc viran.

În 2011, a fost deschis în apropierea Parcului Olimpic centrul comercial Westfield, cel mai mare centru urban de acest fel din Europa, cu o suprafaţă de 175 de mii de metri pătraţi.

Stația Stratford deservește prin metrou, trenuri urbane, suburbane și internaționale acest punct de atracție al Capitalei britanice.