Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum arată castelul de 4 mil.euro al actriţei Catherine Deneuve

fatada.jpg

Château de Primart FOTO: Sotheby's

Celebra actriţă franceză Catherine Deneuve îşi vinde castelul din centrul Franţei. Informaţia, publicată la începutul săptămânii de un ziar local din Hexagon, a fost confirmată oficial de primarul comunei unde se află clădirea. Castelul este scos la vânzare la preţul de 4 milioane de euro.

Aflat la 75 de kilometri sud de Paris, castelul lui Catherine Deneuve - numit "Château de Primart" - a fost construit în secolul al XVIII-lea . Clădirea oferă 1200 de metri pătraţi locuibili şi a fost complet renovată recent.

Castelul numără 8 dormitoare, o bucătărie de 50 de metri pătraţi, o bibliotecă, o mini-sală de cinema şi o saună, printre altele.

În grădina aranjată în stil Le Nôtre de un mare peisagist belgian se găseşte o piscină, o casă pentru paznic şi numeroase alte dependinţe, se poate citi în anunţul imobiliar apărut pe site-ul firmei Sotheby's.

Primarul comunei Guainville, unde se află castelul, afirmă că actriţa franceză nominalizată la Oscar venea des acolo şi ducea o viaţă foarte discretă.

Locuitorii o puteau vedea adesea prin pieţele din regiune făcându-şi cumpărăturile "îmbrăcată foarte modest şi nefardată", mai spun diverşii martori interogaţi de presa franceză.

Catherine Deneuve, foarte solicitată în aceste zile de ziarişti în campania de promovare a noului film în care joacă rolul principal, "Dans la cour", nu a dorit să comenteze informaţia privind vânzarea castelului ei din regiunea Eur-et-Loir.