Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Spre litoral, cu 160 km/oră. Legal, dar pe calea ferată

De vineri, 4 iuliem o călătorie cu trenul de la București la Constanța, sau invers, durează 2 ore. CFR pune în circulație patru trenuri care vor atinge viteze de 160 de kilometri pe oră. În alți ani, traseul de cale ferată a fost păzit de jandarmi, pentru a nu mai fi furate părți din instalațiile de siguranță feroviară.

Patru trenuri de călători Interregio sunt disponibile pe ruta București – Constanța și retur din 4 iulie, trenuri care vor atinge viteza maximă de 160 km/h. În acest fel, distanţa dintre Bucureşti şi Constanţa va fi străbătură în două ore, la fel şi retur.

Cursele vor opera de două ori pe zi, cu plecări din Bucureşti la ora 9.00, respectiv 16.00. Plecările din Constanţa sunt la orele 13.10, respectiv 19.20.

Trenurile vor avea în compunere șase vagoane de clasa I-a și de clasa a II-a.

Numărul trenurilor din programul de transport estival ”Trenurile Soarelui 2014” ajunge astfel la 44.

Nu e însă singurul mod rapid de a ajunge la mare pe calea ferată. Alte două trenuri vor atinge 140 km/h. Sunt tot trenuri Interregio care vor asigura, de asemenea, legătura directă între Bucureşti şi Constanţa, durata unei astfel de călătorii fiind de 2 ore şi 25 minute.

Pentru celelalte trenuri Interregio, care aparţin atât operatorului naţional CFR Călători, cât şi firmei Regiotrans, durata călătoriei va fi de 2 ore şi 35 minute sau 2 ore şi 45 minute, cu 3 şi 5 opriri în staţiile de cale ferată din parcurs.

Anul trecut, calea ferată de la București la Constanța a fost păzită de sute de jandarmi, înarmați și cu mașini de patrulare, împotriva hoților de fier vechi.