Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prima expoziţie de selfie-uri din lume, organizată la Bucureşti

selfie.jpg

FOTO: Reuters

Oameni din toate colțurile lumii preferă să-și facă un selfie în locul pozelor clasice. Deși poziția în fotografie este mai puțin naturală, selfie-ul pare a fi mai popular în ultima perioadă. Însă, până acum, nimeni nu a adunat la un loc o colecție de selfie-uri într-o expoziție de fotografie. Românii de la BestSelfie.ro au luat inițiativa și organizează prima expoziție de selfie-uri din lume, care va fi prezentată la Bucureşti.

Fenomenul Selfie a luat amploare în ultima perioadă, mai ales după ce au fost publicate pe internet celebrele selfie-uri de la Gala Premiilor Oscar. Pentru că pe reţelele de socializare sunt publicate frecvent astfel de fotografii, românii de BestSelfie.ro vor să adune cele mai bune 300 de selfie-uri. Acestea vor face parte din prima expoziţie de selfie-uri din lume.

Bestselfie.ro este portalul pe care oamenii îşi pot încărca fotografiile pentru a putea fi votate. La data evenimentului, pe şase decembrie, cele mai votate 300 de selfie-uri vor fi printate pe hârtie fotografică şi expuse într-o galerie de artă din Bucureşti, iar cele mai bune fotografii vor fi premiate.

Selfie a fost desemnat anul trecut cuvântul anului de către Oxford. Iniţiatoarea proiectului, Carmen Ivanov, este de părere că fenomenul a pornit de la un strop de narcisism şi legătura oamenilor cu tehnologia. “De cele mai multe ori nu avem încă o persoană care să ne facă o fotografie dacă ne aflăm într-un loc frumos, iar dacă nu ai un aparat foto performant cu temporizator, cu singuranţă cel mai simplu lucru este să îţi faci un selfie” a mai spus Carmen Ivanov.

Şi producătorii de telefoane mobile şi accesorii şi-au îndreptat atenţia către acest nou fenomen şi au început să îşi adapteze aparatele pentru ca utilizatorii să îşi poată realiza cele mai bune selfie-uri. Astfel, pe piaţă au apărut mânere telescopice care îi ajută pe utilizatori să realizeze selfie-uri cu panoramă, iar producătorii de telefoane mobile au îmbunătăţit camerele frontale ale aparatelor.

Pentru moment selfie rămâne probabil cel mai mare fenomen din lume care implică tehnologia şi interacţiunea umană.

 
Ascultă declaraţia lui Carmen Ivanov - Iniţiatoarea BestSelfie.ro