Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Branson: vom continua programul spațial, chiar dacă misiunea SpaceShipTwo a înregistrat un eșec

virgin-ap.jpg

SpaceShipTwo

Un pilot al vehiculului spaţial aparţinând companiei Virgin Galactic a murit, iar al doilea este grav rănit, după prăbuşirea navetei într-o zonă deşertică din California, anunţă surse citate de postul local FOX News. Miliardarul britanic Richard Branson, patronul grupului Virgin Galactic, a declarat că programul spaţial al companiei sale va continua, în ciuda eşecului înregistrat.

Vehiculul spaţial construit pentru transportul turiștilor în spațiu s-a prăbușit în cursul unui zbor de testare. Un reprezentant al companiei Virgin Galactiv a anunțat că vehiculul SpaceShipTwo a suferit o defecţiune gravă şi s-a prăbuşit.

Doi piloţi se aflau în cabina vehiculului SpaceShipTwo, erau echipați cu parașute şi aveau posibilitatea de catapultare. Conform unor surse, vehiculul spaţial s-a prăbuşit într-o zonă deşertică, în apropierea bazei Mojave Air Space Port din California, de unde aparatul spaţial decolase.

SpaceShipTwo reprezintă versiunea comercială a SpaceShipOne, primul vas spaţial privat care a ajuns la limita spaţiului, în anul 2004, şi care este în prezent expus permanent la Muzeul Naţional al Aerului şi al Spaţiului din Washington.

Peste 500 de persoane au făcut deja rezervări pentru un zbor suborbital de câteva minute, în condiţii de imponderabilitate, la bordul SpaceShiptwo, dispuse să plătească 200.000 de dolari pentru un bilet.