Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Politician de marcă se încăpățânează să rămână în închisoare

socrates.jpg

Fostul premier portughez Jose Socrates

Fostul premier portughez, socialistul Jose Socrates, aflat în arest preventiv din noiembrie 2014 din cauza unor suspiciuni de corupţie şi fraudă fiscală, a refuzat să iasă din închisoare pentru a fi plasat în arest la domiciliu sub supraveghere electronică, relatează agenția Reuters citată de Mediafax.

Într-o scrisoare publică difuzată marţi, 9 iunie, Jose Socrates, în vârstă de 57 de ani, îşi clamează nevinovăţia şi anunţă că refuză să iasă din închisoare, pentru a denunţa "erorile repetate" ale instituţiilor judiciare în dosarul său.

"După şase luni de închisoare, nu s-a făcut nimic, nu există nici măcar o dovadă, nici măcar o inculpare", scrie Socrates.

Dacă un judecător va ordona ca fostul premier să iasă din închisoare, el va face apel la această decizie, a precizat avocatul său.

Jose Socrates, premier al Portugaliei în perioada 2005-2011, a demisionat în mijlocul celui de-al doilea mandat, după ce a fost constrâns să solicite un plan de salvare internaţional care să permită economiei portugheze să depăşească criza datoriilor în schimbul unor măsuri dure de austeritate.

 

1696