Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


BBC a găsit înlocuitor pentru Jeremy Clarkson la Top Gear

chris-evans-top-gear-main.jpg

Chris Evans, noua gazdă a show-ului Top Gear

Prezentatorul de radio şi televiziune Chris Evans va prezenta emisiunea Top Gear, în locul lui Jeremy Clarkson, concediat de BBC în luna martie.

Chris Evans a semnat un contract pe trei ani şi va începe filmările pentru noul sezon Top Gear peste câteva săptămâni, fără colegii lui Clarkson, prezentatorii Richard Hammond şi James May, precizează postul public de televiziune britanic.

Noul prezentator de la Top Gear, pasionat de automobile, s-a declarat extrem de încântat de faptul că a primit un loc de muncă în acest show TV, despre care a spus că este emisiunea sa preferată.

"Vă promit că voi face tot ce voi putea pentru a respecta lucrurile care au mers bine în trecut şi pentru a duce acest show TV mai departe", a adăugat Chris Evans.

BBC a anunţat, pe 25 martie, că a decis să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson pentru Top Gear, după ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producătorul Oisin Tymon.

Potrivit lui Tony Hall, directorul general al corporaţiei de media britanice, această decizie nu a fost luată cu uşurinţă. Hall a precizat însă că "a fost depăşită o limită" şi acest lucru nu poate fi "trecut cu vederea".

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, după ce a fost acuzat că a folosit o expresie rasistă în timp ce filma un episod din emisiunea Top Gear. Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lungă de momente controversate - intens comentate şi criticate - în care a fost implicat starul britanic.

După suspendarea lui Jeremy Clarkson, emisiunea Top Gear nu a mai fost difuzată de BBC, în Marea Britanie. La rândul lor, Richard Hammond şi James May, coprezentatori ai Top Gear, au refuzat să mai realizeze acest show fără Jeremy Clarkson. Totodată, o serie de show-uri live programate în Marea Britanie şi care se desfăşurau sub brandul Top Gear au fost anulate.

BBC Worldwide, braţul comercial" al corporaţiei BBC, câştiga o sumă estimată la 50 de milioane de lire sterline pe an din vânzarea drepturilor de difuzare ale show-ului Top Gear, la nivel internaţional. Acest show este difuzat în 214 ţări din lume, inclusiv în România.

În plus, BBC Worldwide câştiga milioane de lire sterline din revista Top Gear, care este editată de asemenea în mai multe ţări din lume, dar şi din show-uri live care folosesc brandul Top Gear şi care sunt realizate atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate. Acestora li se adaugă vânzările de DVD-uri care folosesc de asemenea brandul Top Gear.

1504