Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un căţel, simbolul rezistenţei în faţa uraganului Harvey

foto_catel_simbol_rezistenta_uragan_harvey.jpg

Otis (Foto: Salvador Segovia)
Otis (Foto: Salvador Segovia)

Un câine a devenit erou în Texas, după trecerea uraganului Harvey. Animalul a fost fotografiat plimbându-se pe străzile orăşelului Sinton, în timp ce ţinea în gură o pungă cu mâncare pentru căţei.

Câinele pe nume Otis s-a pierdut vineri noaptea, în timpul uraganului devastator Harvey.

După ce fotografia a fost publicată pe Internet, animalul a devenit simbolul rezistenţei texanilor în faţa urgiilor naturii.

Otis, un metis ciobănesc german, a dispărut vineri seară din curtea unei case din Sinton, Texas. Stăpânul său, Salvador Segovia, supraveghea căţelul, care îi aparţine nepotului său în vârstă de 5 ani, care părăsise oraşul din cauza inundaţiilor. Când bărbatul a mers să verifice vineri ce făcea câinele, a constatat dispariţia atât a animalului, cât şi a pungii cu mâncare de căţei.

Un vecin l-a avertizat apoi că Otis se plimba în zonă, târându-şi punga cu mâncare după el.

Un alt vecin i-a făcut o poză câinelui, iar fotografia a devenit virală pe Internet, fiind distribuită de zeci de mii de ori.

 

Câinele Otis şi punga lui cu mâncare (Sursa foto: Facebook/Tiele Dockens)

Câinele Otis şi punga lui cu mâncare (Sursa foto: Facebook/Tiele Dockens)

Segovia l-a găsit pe Otis şi a reuşit să-l aducă acasă, înainte de întoarcerea nepotului său.

“Otis este o celebritate locală. Poate merge la Dairy Queen şi obţine un hamburger. Este singurul căţel care are voie să se aşeze în faţa judecătoriei din oraş. E un căţel bun”, spune bărbatul.