Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fondatorul Playboy a murit. Care este cea mai celebră replică a lui Hugh Hefner?

fondator_playboy_murit_hugh_hefner.jpg

Hugh Hefner, aici în 2006 (Foto: AFP/Cesar Rangel/arhivă)
Hugh Hefner, aici în 2006 (Foto: AFP/Cesar Rangel/arhivă)

Fondatorul revistei Playboy a murit la vârsta de 91 de ani. Controversatul Hugh Hefner a decedat din cauze naturale, în locuinţa sa.

Hugh Hefner a fost unul dintre promotorii revoluţiei sexuale din anii '50. Fondatorul revistei Playboy şi-a construit un imperiu media din cluburi, vile, filme şi televiziune, toate având ca simbol femei cu papion, în costume de iepuraş.

Hugh Hefner a publicat primul număr din Playboy în 1953, cu fotografii nud cu Marilyn Monroe (făcute cu ani înainte).

Playboy a devenit în scurt timp o biblie pentru mulţi adolescenţi şi bărbaţi. În numai un an, tirajul a ajuns la aproape 200 de mii de exemplare, iar în cinci ani a depăşit un milion.

Secolul 21 nu a fost însă de bun augur pentru celebra revistă pentru adulţi. Concurenţa şi intrarea în era Internetului au făcut ca tirajul ei să scadă.

În 2015, Playboy a decis să nu mai publice imagini cu femei dezbrăcate, invocând proliferarea nudităţii pe Internet.

Întrebat de The New York Times, în 1992, de ce este cel mai mândru, Hugh Hefner a răspuns: “De faptul că am schimbat atitudinile faţă de sex. Faptul că oamenii drăguţi pot trăi împreună acum. Faptul că am decontaminat noţiunea de sex premarital. Acest lucru îmi oferă o mare satisfacţie”.

Una dintre cele mai celebre replici ale fondatorului Playboy este aceasta: "Viaţa e prea scurtă pentru a trăi visul altcuiva".

Hugh Hefner şi-a condus imperiul Playboy din vilele sale din Chicago şi Los Angeles. Îmbrăcat în pijama de mătase şi fumând pipă, el a organizat constant petreceri cu celebrităţi şi modele Playboy.

Hefner a susţinut că a întreţinut relaţii sexuale cu peste o mie de femei, dintre care multe au pozat în revista sa.