Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bugetul pe 2018, promulgat. Mircea Coşea: ”O decizie înţeleaptă, dar un buget de tip contabil”

Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a promulga legea bugetului de stat pe 2018 este una înţeleaptă. Iată ce declară la RFI economistul Mircea Coşea, care consideră însă că bugetul pe anul acesta este unul de tip contabil.

Profesorul Mircea Coşea spune că e mai bine ca România să înceapă anul cu un buget promulgat, chiar dacă legea are hibe: ”Preşedintele a dat dovadă de înţelepciune. E mai bine să ai buget, decât să începi discuţii şi fel de fel de elemente de negociere. Anul trebuie să înceapă cu un buget şi e bine că începe cu buget”.

”Este un buget care după părerea mea se înscrie pe aceeaşi linie ca bugetele ultimilor zece sau chiar mai mult de zece ani în România, adică un buget de tip contabil, în care obiectivul esenţial este menţinerea unui deficit, iar în interiorul lui, într-o manieră contabilă, se încearcă o echilibrare între venituri şi cheltuieli. Încă nu am ajuns la un buget conceput într-o manieră 100% europeană, un buget multianual, un buget pe proiecte”, declară economistul.

 
Mircea Coşea, despre promulgarea bugetului pe 2018