Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce aşteaptă IMM-urile de la noul ministru? „Prioritatea priorităţilor ar trebui să fie stabilitatea”

Ce asteapta IMM ministru stabilitate.png

Florin Jianu, în studioul RFI (arhivă)
Florin Jianu, în studioul RFI (arhivă)

Prioritatea noului ministru pentru mediul de afaceri ar trebui să fie stabilitatea legislativă. Iată ce declară la RFI Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Florin Jianu precizează că IMM-urile aşteaptă de la Radu Oprea mai multă predictibilitate: „Prioritatea priorităţilor ar trebui să fie stabilitatea şi predictibilitatea (...). Orice reglementare care vine din partea Guvernului şi are incidenţă asupra mediului de afaceri trebuie să treacă „testul IMM”, care înseamnă de fapt un feed back, pe care mediul de afaceri îl dă pentru fiecare măsură guvernamentală”.

„Nu ne mai dorim 290 de modificări ale Codului Fiscal într-un an, adică mai mult de o modificare pe zi de lucru. Nu ne mai dorim măsuri introduse de azi pe mâine, cum a fost trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat sau obligativitatea ca în fiecare companie să existe negocieri colective pe contracte de muncă, în condiţiile în care 91% dintre întreprinderile din România sunt micro-întreprinderi şi au în medie 2,5 angajaţi”, spune el.

 
Florin Jianu, despre noul ministru pentru mediul de afaceri, Radu Oprea