Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Statul se caută de plimbătorii de hârtii. Mircea Coșea: Trebuie un sistem de reciclare

cosea.jpg

Image source: 
pixabay.com

Toate instituțiile de stat vor face o evaluare pentru a afla de câți oameni au de fapt nevoie, astfel încât angajații care doar plimbă hârtii să dispară din schemă – a afirmat recent, la un post de televiziune, ministrul Finanțelor. Anterior, Eugen Teodorovici declarase că sunt prea mulți angajați în sistemul public din România.

Statul nu are nici până acum o cifră exactă a funcționarilor – amintește, la RFI, analistul Mircea Coșea, profesor de economie. Tocmai pe acest fundal, o analiză e binevenită. Contează însă și metoda prin care se face și, mai ales, cât de dispus e mediul politic să-și sacrifice capitalul electoral pentru a reforma, cu adevărat, sistemul public, insistă Mircea Coșea:

M.C.: În momentul în care începe să se facă pe bucățele deja îmi pun semne de întrebare în legătură cu metoda adoptată. Eu aș fi de părere că ar trebui să se formeze, pentru o perioadă limitată de timp o echipă, o organizație, un comitet, oricum s-ar numi, la nivelul economiei naționale, sub conducerea directă a primului ministru, care să evalueze, într-o manieră modernă, pe normele europene, dar și în condițiile actuale ale Românei, din punct de vedere al informatizării, număr optim de personal birocratic. Mă refer doar la personaluol public birocratic. Aparatul guvernamental, insituții, tot ceea ce însemană funcționărime de fapt. 

Rep.: În România se știe la acest moment câți funcționari sunt?

M.C.: Nu se știe. Această evaluare trebuie făcută doar la personalul administrativ, nu la personalul public. Nu la învățământ, medicină, poliție. 

Rep.: Dacă nu știi exact cât personal administrativ ai, cum poți trage concluzia că e un aparat subdimensionat sau supradimensionat?

M.C.:  Nu numai atât. Există un viciu de fond. (…) Nu poți să faci o lege a salarizării unice dacă nu știi exact numărul de personal. E, întrebarea dvs e legitimă: cum apreciezi care e cel mai bun număr adoptat? 

Rep.: Dacă faci o analiză și constați că din 20, 10 plimbă hârtii…ce faci cu cei care trebuie puși pe liber? Cum îi dai afară, din moment ce mulți au contracte colective solide și cum îi reintegrezi în piața muncii?

M.C.: Amândouă problemele sunt greu de soluționat, unele chiar imposibile în următorii doi ani. În primul rând pentru că există legislație care îngreunează restructurarea, cum bine ați spus: unii nu pot fi dați afară. În al doilea rând trebuie să ai pregătit de dinainte, cu cel puțin o jumătate de an, un sistem de reciclare a acestor oameni. Recalificare, creare de locuri de muncă îns ervicii sau în industria materială. Dar și o regândire a legii pensiilor. Pentru că probabil vor trebui date anumite dispensii de pensionare înainte de vârstă la anumite categorii pentru că practic nu ai unde să-I duci. Sunt oameni în jur de 50 de ani care nu știu să facă altceva decât să pună ștampile. (…) 

Ascultă AICI interviul integral: