Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Amazon pierde 54 mld dolari din valoarea de piață, după un articol despre Donald Trump

2018-01-12t025344z_248534112_rc194143b580_rtrmadp_3_usa-trump-immigration_0.jpg

Donald Trump în biroul oval al Casei Albe
Donald Trump în biroul oval al Casei Albe
Image source: 
Credit foto: REUTERS/Carlos Barria

Gigantul online Amazon a pierdut miercuri aproape 54 de miliarde de dolari din valoarea de piață, după publicarea unui articol în presa de peste ocean. Publicația Axios a scris că preşedintele Donald Trump ar fi discutat în privat despre schimbarea tratamentului fiscal al firmei, deoarece este îngrijorat de faptul că vânzătorii mici din industria de retail au fost scoşi din afacere.

Valoarea acţiunilor companiei Amazon a avut, la un moment dat în cursul zilei de miercuri, o scădere de până la 7,4%, până la nivelul de 1.386,17 dolari, grupul de retail online ajungând la valoarea de piaţă de circa 681 de miliarde de dolari, cu o pierdere de 53,6 miliarde de dolari, relatează agenţia Reuters preluată de Mediafax. Aceasta este cea mai mare scădere înregistrată de Amazon din 29 ianuarie 2016 până în prezent.

Anterior, jurnalistul Jonathan Swan, de la site-ul axios.com, a relatat că preşedintele Donald Trump ar fi discutat în privat despre schimbarea tratamentului fiscal al firmei, pentru a ajuta întreprinderile mici.

Site-ul informează că aceste controverse fiscale, dar şi cele privind utilizarea neautorizată de date cu caracter personal, care erau de aşteptat să lovească Facebook, au ricoşat de fapt în cotaţiile Amazon.

Amazon a avut un început solid în 2018, dar acum a venit prima mare lovitură pe care compania a încasat-o anul acesta.

La inchiderea bursei de la NY, Amazon a reușit să își reducă pierderile și a ajuns la un declin de 4,4%, față de cel inițial de 7,7%, notează AFP.