Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Finanțele pregătesc o nouă revoluție fiscală. IMM-uri: Totul e făcut pe genunchi

teodor_0.jpg

Image source: 
youtube.com

O nouă revoluție fiscală. Reformarea ANAF. Și descurajarea nemuncii, prin umblarea la ajutoarele sociale. Ministrul Finanțelor a continuat să-și prezinte planurile și a anunțat că toate cele de mai sus vor deveni realitate până la sfârșitul anului. După o analiză riguroasă , articol cu articol, a transmis Eugen Orlando Teodorovici. 

 

Trebuie să facem diferență între declarații și fapte, reacționează în schimb mediul de afaceri. Nu e prima dată când statul anunță reforme fiscale sau alte unor instituții și, în schimb, nu face altceva decât să complice lucrurile, afirmă, la RFI, Florin Jianu, reprezentantul IMM-urilor. Florin Jianu critică inclusiv modul în care guvernul înțelege să facă modificările: 

Anul trecut au fost aproape 200 de modificări ale Codului Fiscal. Atenție, în acest an avem aproape 100 de modificări, în încercarea de a corecta ceea ce s-a făcut greșit în celebra ordonanță 79 de anul trecut. Se fac cârpeli. Pentru că dialogul nu e de substență. Pentru că modificările sunt făcute de oameni care nu se pricep. Pentru că totul e făcut pe genunchi. 
(…)

Nicio persoană care este aptă de muncă nu trebuie să fie susținută de stat. (…) Am auzit, dacă nu mă înșel în Belgia, o sintagmă care mi s-a părut definitorie pentru societatea care riscăm să devenim: primul șomer a ieșit la pensie. S-ar putea să ajungem și noi în România ca primul asistat social să iasă la pensie. 

Asculta AICI interviul integral cu Florin Jianu: