Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Transportatorii susțin poziția lui Iohannis: Lipsa voinței politice ține infrastructura pe loc

”Lipsa voinței politice este motivul principal pentru care batem pasul pe loc în acest sector vital al dezvoltării infrastructurii”, reclamă, într-un interviu acordat RFI, Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Transportatorilor din România (UNTRR). Aprecierea vine în contextul noilor critici lansate de președintele Klaus Iohannis la adresa guvernului Dăncilă, care are rezultate slabe în ceea ce privește infrastructura.

Dacă am aduna promisiunile de kilometri de autostradă făcute de guvernanţi în ultimii 20 de ani, am avea autostrăzi cât China”. Cu acest mesaj evident critic la adresa Guvernului Dăncilă, dar și a celor anterioare a mers, joi, președintele Klaus Iohannis la Piteşti, la dezbaterea despre industria auto, dezbatere care vine la două zile după ce constructorul american Ford a confirmat o nouă investiție masivă în uzina de la Craiova: 200 de milioane de euro și 1500 de noi locuri de muncă pentru fabricarea unui al doilea model Ford la fabrica din Oltenia.

Șeful statului a dat exemple concrete, a vorbit despre necesitatea unui autostrăzi în Moldova, dar și despre drumul de legătura dintre Piteşti și Craiova. ”Haideți să facem lucrurile, nu doar să le promitem pe hârtie”, a conchis Klaus Iohannis, care a cerut mai multă voinţă politică din partea coaliției de guvernare.

În acest context, ”este nevoie de o dezvoltare a tuturor tipurilor de infrastructură de transport”, afirmă, la RFI, Radu Dinescu secretar general al Uniunii Transportatorilor din România (UNTRR), sectorul probabil cel mai afectat de lipsa drumurilor.

Ascultă:”75% din mărfurile din românia sunt transferate prin infrastructura rutieră. (...) O colaborare multimodală este binevenită, toată lumea ar avea de câștigat. Mai multă marfă intrată în Portul Constanța cu siguranță va aduce mai mult de lucru și pentru calea ferată, și pentru sectorul rutier. Niște aeroporturi mai bune și cu capacitate mai mare vor permite un număr mai mare de pasageri și un flux mai mare de mărfuri. Întreaga producție poate pleca pe cale rutieră, aeriană, maritimă sau fluvială”, atrage atenția oficialul UNTRR.

Totodată, ”într-adevăr, lipsa voinței politice este motivul principal pentru care batem pasul pe loc în acest sector vital”, mai spune Radu Dinescu.

Ascultă interviul integral acordat RFI de Radu Dinescu:

 
Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Transportatorilor din România (UNTRR)