Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anamaria Acristini, Director Executiv Strategie Electrica: Investim 900 de milioane de lei în îmbunătățirea serviciilor de distribuție

Plan de investiții record al Electrica pentru anul acesta. Compania și-a propus un program de investiţii abițios care vizează reducerea duratei întreruperilor de curent cu 30% în următorii 4 ani.

Anamaria Acristini, Director Executiv Strategie & Managementul Performanței spune la RFI că focusul companiei este acum pus pe nevoia de investiţii în reţele.

„Avem o infrastructură învechită. Avem o nevoie foarte mare de investiţii şi accentul trebuie să fie aici. Anul trecut a fost un an cu criză pe piaţa energiei şi e din ce în ce mai dificil să prevedem evoluţia preţurilor”, spune directorul executiv de Strategie & Managementul Performanței de la Electrica.

Anamaria Acristini recunoaște faptul că liberalizarea a fost şi rămâne o provocare din ce în ce mai mare, astfel devine tot mai greu pentru o companie să atragă clienţi.

Prosumerii aflați în vizorul Electrica

Prosumerii sunt consumatorii care au soluţii de producţie instalate pe plan local.

“În România aşteptăm legislaţia pentru prosumeri. Nu poţi să produci exact cât consumi. Trebuie stabilit exact cum se face această echilibrare. Pe plan internaţional impactul noilor tehnologii e mult mai puternic”, mai spune Anamaria Acristini, Director Executiv Strategie & Managementul Performanței la Electrica.

 

 

 

 

 
Anamaria Acristini, Director Executiv Strategie & Managementul Performanței Electrica