Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Guvernul anunță creșteri spectaculoase de pensii. Mircea Coșea: Deocamdată sunt doar promisiuni

pusculita.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Nimeni nu va avea pensia scăzută după ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor pregătită de PSD – transmite ministrul Muncii, în contextul în care este așteptată prezentarea noului proiect. Mai mult, președintele partidului vorbește, la un postd e televiziune, despre o triplare a pensiilor din România, etapizat, până în 2020. 

Deocamdată avem în față doar promisiuni. Creșterea substanțială a pensiilor e posibilă doar dacă modelul economic se schimbă din temelii, explică, la RFI profesorul Mircea Coșea: 

Este sustenabil în măsura în care ceilalți indicatori macroeconomici se îndeplinesc. Această declarație a domnului Dragnea este o consecință a altor evoluții pe care guvernul le așteaptă, în funcție de calendarul pe care îl are. (...)Deci dacă există o creștere economică până la acea dată de cel puțin 5,5-6%. Dacă există o îmbunătățire a raporturilor dintre pensii și mai ales dacă se face o reașezare a structurii economice. (...) Deocamdată structura economiei românești este de factură învechită. Creșterea de pensii este legată de o dezvoltare pe ansamblu a economiei.(...)
Da, eu cred că există posibilitatea ca promisiunile să fie îndeplinite numai dacă la acea dată vom avea un alt tip de economie. Docamdată însă sunt doar promisiuni. Atât. 

Ascultă AICI interviul integral: