Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Studiu: Firmele, dispuse să crească salariile în 2018 cu 15%

bani.jpg

Image source: 
RFI

Aproape trei sferturi dintre companiile din România (71%) intenţionează să facă angajări pentru posturi permanente în acest an, firmele fiind dispuse să ofere creşteri salariale de până 15% angajaţilor din vânzări, Resurse Umane, IT, producţie, marketing și comunicare. Sunt rezultatele primei ediţii a studiului Randstad HR Trends, publicat miercuri.

Conform analizei, aproximativ jumătate dintre operatorii economici (47%) au declarat că plănuiesc să recruteze angajaţi pentru posturi temporare, în timp ce majoritatea respondenţilor (94%) au spus că se confruntă cu lipsa de calificare a candidaţilor. În aceste condiții, jumătate (53%) dintre patronii chestionaţi spun că le oferă salariaţilor programe de formare, ca soluţie la lipsa de calificare a acestora.
Pe de altă parte, "un pachet salarial competitiv este considerat cel mai important factor în atragerea de talente de top de către 74% dintre angajatorii chestionaţi. Acest avantaj este urmat îndeaproape de un bun echilibru între viaţa profesională şi viaţa personală şi un nivel ridicat de siguranţă a locului de muncă. Elemente precum un brand puternic de angajator şi o misiune clară, cu un scop profund, sunt, de asemenea, apreciate ca fiind importante de peste 35% dintre respondenţi”.

Pe de altă parte ”un pachet salarial necompetitiv este considerat principalul motiv pentru care companiile nu reuşesc să atragă talentele potrivite. Acesta este urmat de un leadership slab şi de lipsa oportunităţilor de dezvoltare a carierei în cadrul companiei", se notează în concluziile raportului citat.
Important de menționat pentru anul în curs e faptul că majoritatea angajatorilor participanți la studiu afirmă că sunt gata să mărească cu până la 15% pachetul salarial oferit pentru a atrage talente, în topul companiilor dispuse să plătească mai bine fiind cele din sectorul IT, urmate de către cele din B2B & producţie.
Totodată, mai mult de jumătate dintre respondenţi (51%) declară că păstrarea performerilor de top este principala provocare a resurselor umane în 2018, urmată de creşterea performanţei şi a productivităţii (39%).
Pe de altă parte, cele mai importante motive pentru schimbarea locului de muncă sunt ofertele mai bune (62,3%), mai multe oportunităţi de avansare în carieră în altă parte (34%) sau dorinţa de a urma o carieră diferită (31,6%).
În ceea ce privește angajarea tinerilor, se remarcă faptul că doar o treime (34%) dintre companii au planuri de a angaja persoane sub 25 de ani şi doar 28% dintre firme caută studenţi.
Studiul Randstad HR Trends a fost realizat în perioada martie-mai 2018, pe baza unui chestionar la care au răspuns 244 de factori de decizie şi manageri de HR din diverse industrii din România.
Grupul Randstad, specializat în soluţii în domeniul serviciilor flexibile de muncă şi resurse umane, deţine unul din primele trei locuri în Argentina, Belgia şi Luxemburg, Canada, Chile, Franţa, Germania, Grecia, India, Italia, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveţia şi SUA, precum şi poziţii importante în Australia şi Japonia. La sfârşitul anului 2017, compania avea 38.331 de angajaţi corporativi, 4.858 de sucursale şi birouri Inhouse în 39 de ţări din întreaga lume şi a generat venituri de 23,3 miliarde de euro.
Compania, fondată în anul 1960, cu sediul în Diemen (Olanda), este listată la NYSE Euronext Amsterdam, unde sunt tranzacţionate şi opţiuni pentru acţiuni ale companiei.