Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Asociaţia Pro Infrastructură: Guvernul a prezentat proiecte faraonice, greu de implementat

asociatie_pro_infrastructura_investitii_strategice_guvern_faraonice.jpg

Guvernul vrea linii feroviare de mare viteză (Sursa foto: pixabay)
Guvernul vrea linii feroviare de mare viteză (Sursa foto: pixabay)

Proiectele de investiţii strategice anunţate de Guvern în parteneriat public-privat nu se vor concretiza niciodată, fără o administraţie profesionistă. O spune la RFI vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură, Ionuţ Ciurea, după ce Executivul a publicat o listă cu opt asemenea investiţii.

Cabinetul Dăncilă vrea între altele să facă o magistrală de metrou care să lege Bragadiru, Colentina şi Voluntari, o linie ferată de mare viteză, lungă de peste o mie de kilometri şi patru resorturi de lux în zona Costineşti.

Ionuţ Ciurea crede că proiectele nu sunt fezabile: „Pe hârtie este uşor de adoptat, orice investiţie este foarte uşor de făcut într-un PowerPoint sau undeva într-un dosar. Este mult mai greu de implementat un proiect de zeci de milioane, sute de milioane sau chiar de miliarde de euro în realitate (...). Toate aceste proiecte, unele dintre ele faraonice, n-o să se întâmple în veci în România, dacă n-o să avem o administraţie publică serioasă, profesionistă, dacă n-o să avem asigurată finanţarea pe termen scurt”.

Vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură consideră că „administraţia publică în România trebuie să fie profesionistă sau să devină profesionistă şi nu vedem acest lucru, mai ales în domeniul pe care noi îl monitorizăm, cel al transporturilor”.

Ionuţ Ciurea, despre investiţiile strategice ale Guvernului Dăncilă