Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fiscul, cu ochii pe nunţi şi botezuri. Răzvan Orăşanu: ANAF e în criză de idei şi de bani

fisc_nunti_orasanu_anaf_criza_bani.jpg

ANAF ia în vizor nunţile şi botezurile (Sursa foto: pixabay)
ANAF ia în vizor nunţile şi botezurile (Sursa foto: pixabay)

ANAF urmăreşte piste false. Iată cum comentează la RFI fostul preşedinte AVAS Răzvan Orăşanu decizia prin care Fiscul le cere cuplurilor proaspăt căsătorite să completeze un formular, în care să precizeze cu ce firme de prestări servicii au colaborat pentru organizarea nunţii.

Acţiunea ANAF privind nunţile nu este susţinută nici de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici şi nici de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele asociaţiei „Ţine de noi”, Răzvan Orăşanu, crede că ANAF-ul a rămas şi fără idei şi fără bani: „Nimic nou sub soare, pentru că acum câtva timp, ideea cu impozitarea maneliştilor, era vorba indirect tot de nunţi şi botezuri, era din nou pusă pe tapet. Se întâmplă ciclic, episodic, astfel de evenimente atunci când ANAF-ul e şi în criză de bani, e şi în criză de idei şi este şi în criză de personal, pentru că nu poate să fie un personal înalt calificat, care propune o astfel de măsură”.

Fostul preşedinte AVAS consideră că Fiscul urmăreşte piste false: „De ce ANAF-ul ţinteşte de ani de zile piste false, de genul manelişti, nunţi şi aşa mai departe, în condiţiile în care noi avem în România filiere întregi de evaziune pe anumite domenii? Vă dau un exemplu: 50% este evaziunea în domeniul panificaţiei, există evaziune teribilă în domeniul legumelor şi fructelor, există evaziune teribilă în domeniul cărnii. E adevărat că există şi evaziune în domeniul nunţi-botezuri, chiar foarte mare, corect, dar mă depăşeşte de ce acum s-a propus această măsură. În general, când se propun astfel de măsuri, ANAF-ul nu-şi face planul de încasări şi se gândeşte pe cine să mai tundă, radă sau frezeze, cam aşa se spune în limbaj popular”.

Răzvan Orăşanu, despre impozitarea nunţilor de către ANAF