Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Când va fi gata metroul din Dr. Taberei?

cand_gata_metrou_dr_taberei.jpg

Metroul din Dr. Taberei bate pasul pe loc (Sursa foto: metrorex.ro-ilustraţie)
Metroul din Dr. Taberei bate pasul pe loc (Sursa foto: metrorex.ro-ilustraţie)

Magistrala de metrou Drumul Taberei–Eroilor ar putea fi gata în cel mai optimist scenariu în decembrie 2019. Estimarea îi aparţine vicepreşedintelui Asociaţiei Pro Infrastructură, Ionuţ Ciurea, care spune la RFI că lucrările de la Magistrala 5 sunt aproape gata. Ele ar fi trebuit finalizate în 2014.

Una dintre marile necunoscute o reprezintă însă licitaţia pentru sistemele de siguranţă şi automatizare, care e încă blocată în justiţie.

Ionuţ Ciurea spune că „această licitaţie tot trenează, pentru că sunt amânări şi amânări, termene şi termene în instanţă. Dacă o să ne tot amâne cu soluţionarea acestor procese încă două-trei luni de zile, practic n-o să mai circulăm pe această magistrală anul viitor. De ce? Pentru că avem nevoie de minim nouă luni de zile pentru punerea în operă a acestui contract (...). Deci grosier, vorbim în acest moment de un an de zile, la modul realist, chiar optimist, undeva în decembrie anul viitor, dar dacă nu se rezolvă cu automatizarea în următoarele două luni, să spunem, n-o să mai circulăm în 2019, o să ne apuce 2020”.

Lucrările la metroul din Dr. Taberei au început în 2011 şi ar fi trebuit să fie gata în 2014.

Ionuţ Ciurea, despre metroul din Dr. Taberei