Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vom avea 180 de km noi de autostrăzi în 2019? ONG: „Poate într-un univers paralel”

Cati kilometri noi autostrada Romania.jpg

Câţi kilometri de autostradă vor fi inauguraţi în 2020? (Sursa foto: pixabay-ilustraţie)
Câţi kilometri de autostradă vor fi inauguraţi în 2020? (Sursa foto: pixabay-ilustraţie)

Inaugurarea a 180 de kilometri de autostrăzi în acest an este o promisiune fantezistă. O spune la RFI directorul executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură, Ionuţ Ciurea, care comentează anunţul făcut de ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb. El atrage atenţia că un obiectiv mult mai realist pentru 2019 ar fi de aproximativ 50 de kilometri.

Ionuţ Ciurea consideră că promisiunile Guvernului privind autostrăzile inaugurate anul acesta nu au acoperire în realitate: „Doar într-un univers paralel o să fie gata în 2019 în România 180 de kilometri de autostradă. Avem în acest moment doar 150 de kilometri de autostradă care au contracte semnate. Dar dincolo de aspectul ăsta, am putea să vorbim despre faptul că se promit inaugurări pe tronsoane unde nici măcar nu au început inaugurările în teren sau unde avem termene contractuale de proiectare şi execuţie mai mari de un an de zile”.

Expertul Asociaţiei Pro Infrastructură spune că „din vorbe e simplu, inaugurăm sute de kilometri, dar se pare că la modul realist vorbind, nu vor fi nici 50 de kilometri de autostradă anul ăsta”.

 
Ionuţ Ciurea, despre obiectivul de 180 de km de autostrăzi pentru 2019