Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un milliard de euro pentru un nou terminal la aeroportul Otopeni: “Să nu ajungem la situații penibile”

aero_port.jpg

Image source: 
pixabay.com

Aeroportul Internațional „Henri Coandă” se va extinde cu un nou terminal de pasageri și o zonă cargo – iar investiția ar urma să depășească un milliard de euro, reise din date furnizate de autorități site-ului hotnews.ro.

Compania Aeroporturi transmite printre altele că noul terminal va fi legat rutier de autostrada A3, dar ar urma să existe și o conexiune pe calea ferată. Pentru metrou se păstrează liberă o zonă specială pentru o eventuală extindere. De cealaltă parte, CFR și Metrorex au precizat pentru HotNews.ro că proiectele concrete pe care le au în aplicare în prezent nu ajung până la viitorul T2, ci se opresc doar la actualul terminal. 

Dacă autoritățile nu se coordonează între ele, vom  ajunge la o situație penibilă, explică la RFI Ionuț Ciurea, de la Asociația Pro Infrstaructură:

Trebuie foarte atent și foarte rapid să se facă o corelație între aceste planuri de extindere și ce au pe masă și CNAIR și CFR și Metrorex. Pentru că în acest moment toate planurile companiilor amintite sunt de conectare la T1, terminalul actual. Trebuie integrate repede. Pentru că o să ajungem iar la situații penibile. Să investim, să avem noi clădiri și să discutăm iarăși: ba că nu avem conexiune feroviară, ba că nu avem conexiune rutieră, ba că întârziem nu știu ce alt proiect de infrastructură de transport. 

Ascultă AICI interviul integral: