Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


S-a schimbat din nou conducerea la TAROM: “Ne întoarcem unde eram acum zece ani”

Compania de stat Tarom are o nouă conducere: pilotul Florin Susanu a fost numit director general provizoriu, în locul lui Werner Wolff, manager adus din mediul privat. 

Deznodământul de la TAROM arată sfârșitul, cel puțin pentru moment, al conceptului de guvernanță corporativă, ce a presupus tocmai numirea unor manageri competenți, din mediul privat și nu poltizarea funcțiilor de conducere din companiile de stat, reacționează la RFI Bianca Toma, de la Centrul Român de Politici Europene:

Prima care ar trebui să tragă o linie ar fi chiar compania. (…) Guvernul. Și sigur și noi ca cetățeni (…) Din păcate niciunul din cei care ar trebui să facă facă această evaluare nu cred că o face. (…) Iată, ne întoarcem fără niciun fel de regret și fără niciun fel de evaluare la numiri politice într-o companie de stat. (…) Câtă vreme lucrurile rămân așa în Parlament fără îndoială s-a terminat (cu guvernanța corporativă) . În acest moment reformele s-au oprit. Se fac înapoi. N eîntoarcem unde am fost acum 10 ani.

Ascultă AICI interviul integral: