Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Teodorovici către investitorii străini: Mai ușor cu "dacă nu schimbați, plecăm"

Eșalonare a datoriei principale cu ștergerea dobânzilor și a penalităților – așa ar urma să arate amnistia fiscală promisă de guvern. Firmele care au fost cu plata taxelor la zi vor fi, de asemenea, vizate de noul proiect, care ar urma să fie adoptat luna aceasta de executiv. 

Amnistia fiscală ar urma să devină astfel mai degrabă o restructurare financiară, după cum au transmis reprezentanții Ministerului Finanțelor.

La pachet, ministrul Eugen Teodorovici a apărat ordonanța 114 și a lansat un nou mesaj contondent către firmele străine:“Mai ușor cu dacă nu schimbați, plecăm. Haideți să lăsăm vorbele frumoase. Nu face nimeni investiție că iubește România. Face business.  (…) Trebuie să găsim calea comună ca un business să fie pentru ambele părți profitabile. Doar pentru unul nu se mai poate.“

Cu toate acestea, Teodorovici a promis deschidere:

„Varietatea subiectelor abordate ilustrează deschiderea noastră pentru a discuta pe orice temă, despre orice subiect. Doar împreună cu beneficiarii putem clarifica eventualele probleme, pentru a progresa și pentru a stabili condițiile necesare consolidării unui mediu de afaceri competitiv, iar pentru asta ne vom vedea cel puțin o dată pe lună cu reprezentanții mediului de afaceri”