Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Război comercial SUA-China: Huawei, interzis la Youtube și Google Maps?

huawei.jpg

Sursa imaginii: 
Wikipedia

Compania americană Google anunță că a restricționat accesul telefoanelor Huawei  actualizări importante ale sistemului de operare Android. În consecință, utilizatorii noilor modele de telefoane comercializate de producătorul chinez ar putea să nu mai aibă acces la unele aplicații extrem de populare, precum YouTube și Google Maps. De asemenea, dispozitivele Huawei ar urma să nu mai beneficieze de actualizările de securitate ale Google.

Decizia Administrației americane în ceea ce privește Huawei presupune anumite restricții care vor îngreuna colaborările companiei chineze cu parteneri americani.

Anunțul șefilor Google vine la scurt timp după aceste măsuri luate de președintele american Donald Trump împotriva Huawei. Practic, administrația de la Washington a decis să adăuge Huawei pe lista întreprinderilor cu care companiile americane nu pot avea contact economic fără o licență specială.

În consecință, dispozitivele Huawei nu vor mai beneficia de actualizările de securitate ale Google și de suport tehnic. Totodată, printre aplicațiile care nu vor mai putea fi accesate de utilizatorii Huawei s-ar număra YouTube și Google Maps.

„Huawei va putea folosi doar versiunea publică de Android și nu va putea primi acces la aplicațiile patentate și la serviciile Google”, a declarat o sursă din cadrul companiei, citată de Reuters.

În aceste condiții, avocaţii Huawei au declarat că studiază impactul măsurilor Departamentului de Comerţ, după cum a declarat un purtător de cuvânt al Huawei.