Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


2019: Record de firme radiate

firma.jpg

Fii și beizadele
Fii și beizadele
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Numărul firmelor radiate a atins un nivel record al ultimilor 10 ani, arată datele oficiale, citate de profit.ro. În primele patru luni ale anului au fost radiate cu peste 90% mai multe afaceri, comparativ cu aceeași perioadă din 2018. 

Aproape 56 de mii de firme au fost radiate de la începutul anului până în aprilie inclusiv, cu 94,3% mai multe față de aceeași periadă din 2018. Anul trecut, în primele patru luni, fuseseră radiate în jur de 28 de mii de firme. 

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului citate de presa economică, Bucureștiul rămâne lider la capitolul firme radiate, peste 5.600, cu peste 1.300 mai multe decât anul trecut. 
Capitala este urmată de Iași, cu 3.371 de firme radiate, în creștere cu 187% față de primele patru luni din 2018, Maramureș, cu 2388 de firme radiate, mai multe cu 244% față de anul trecut, și Bacău. La polul opus sunt județele Ialomița, Tulcea și Covasna, cu sub 450 de afaceri închise și radiate. 

Procentual, cel mai mult a crescut numărul firmelor radiate în Teleorman , Maramureș și Bistrița-Năsăud . În ceea ce privește domeniile economice cu cele mai multe radieri de firme , la finalul lunii aprilie conducea detașat sectorul comerțului, urmat de agricultură, silvicultură și pescuit, construcțiile și industria prelucrătoare .Deloc surprinzător, cele mai puține firme radiate au fost în sectoarele ce țin de administrația publică.