Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jurnal European: Negocieri privind comerțul electronic la Organizația Mondială a Comerțului

ecommerce.jpg

Image source: 
pixabay.com

Consiliul Afaceri Externe al UE a adoptat un mandat de negociere prin care autorizează Comisia Europeană să participe la negocierile plurilaterale privind comerțul electronic care se derulează în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Aceste negocieri au ca obiectiv stabilirea de norme internaționale care să promoveze comerțul electronic la nivel global, să faciliteze activitatea companiilor și mediului de afaceri, în special a întreprinderilor mici și mijlocii, să întărească încrederea consumatorilor în mediul online și să creeze noi oportunități pentru promovarea unei dezvoltări durabile și incluzive.

„Digitalizarea economiei noastre a schimbat în mod fundamental modul în care operatorii economici și consumatorii relaționează în domeniul relațiilor comerciale. Este momentul potrivit ca normele internaționale să reflecte această nouă realitate. UE s-a angajat să colaboreze cu partenerii săi din OMC în vederea implementării unui cadru pragmatic și ambițios, care să garanteze un mediu sigur și previzibil pentru comerțul online”, a afirmat Ștefan-Radu Oprea, Președintele în exercițiu al Consiliului și ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

 

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în perioada 3-4 iunie 2019, va avea loc reuniunea informală a miniștrilor Agriculturii și Pescuitului din statele membre ale Uniunii Europene (Consiliul informal al miniștrilor Agriculturii și Pescuitului).

Evenimentul se va desfășura la București, la Palatul Parlamentului și va fi găzduit și prezidat de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea. La reuniunea informală vor participa miniștri pentru Agricultură și Pescuit din statele membre UE, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, Directorul General al Comisiei Europene, Jerzy PLEWA, Directorul General al Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene, Angel Boixareu Carrera, Secretarul general al COPA-COGECA, PESONEN Pekka Juhana. Tema principală este ”Cercetarea în Agricultură și Bioeconomie – Crearea de sinergii”.

 

Toate edițiile rubricii Jurnal europeanhttps://www.rfi.ro/tag/jurnal-european

 
Rubrica Jurnal european din 28 mai 2019