Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Surse: Consilierul Remus Borza, demis de Dăncilă. Ce a spus Borza la RFI înaintea demiterii?

borza.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

”Companiile de stat care sunt an de an în pierdere pot fi profitabile, dacă sunt luate măsuri tranșante”, a declarat la RFI deputatul Remus Borza, noul consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă. El spune că exemplul relansării Hidroelectrica, la conducerea căreia s-a aflat ca administrator judiciar, poate fi aplicat cu succes și în cazul unor companii precum Poșta Română, Tarom sau CFR Marfă, aflate constant pe minus. ”Depolitizarea managementului, dar și concedierile în cadrul acestor companii sunt măsuri ce trebuie luate pentru aducerea lor pe profit”, spune Remus Borza.

”Trebuie să optimizezi costurile, să le reduci. Cam asta e problema la toate companiile de stat. Sunt scheme supradimensionate și supraremunerate de personal”, a declarat Remus Borza întrebat fiind în legătură cu eficientizarea unor companii controlate de stat, care au grave probleme de mai mulți ani, precum Poșta Română, Tarom sau CFR Marfă.

În continuare, rugat să clarifice dacă această eficientizare a companiilor de stat presupune concedieri în rândul bugetariilor, Remus Borza a declarat: ”la companii, da. Dar e vorba de personal administrativ, nu de personalul din producție. (…) Ar trebui concedieri în sectoraele resurse umane, financiar, achiziții, comunicare, juridic etc”, a declarat consilierul pe probleme economice al premierul Dăncilă.

În urma acestor afirmații, șefa Guvernului a declarat că îl va demite luni oficial pe Remus Borza.

Ascultă:

 
Remus Borza, despre concedierile necesare din sistemul bugetar