Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Isărescu, pași spre un nou mandat: “Oare domnului Isărescu îi convine postura de afiș electoral?”

Noua conducere a BNR a votată în unanimitate de comisiile reunite din Parlament. Posturile fuseseră negociate anterior: Mugur Isărescu primește un nou mandat de guvernator, Florin Georgescu rămâne prim-viceguvernator, Eugen Nicolăescu își păstrează  la rându-i funcția de viceguvarnator, iar Leonardo Badea intră în consiliu în funcția de viceguvernator. Conducerea Băncii Centrale mai trebuie să primească votul plenului reunit al Parlamentului.

Mugur Isărescu rămâne o personalitate marcantă și credibilă. Însă tocmai pe acest fundal în care a fost suspus atacurilor politice și în care, după cum susține chiar el, România încă este departe de o eventuală criză economică, ar fi trebuit să facă un pas înapoi . Este opinia analistului economic George Vulcănescu:  

Nu cred că domnul Isărescu este de neînlocuit. Sunt convins însă că în acest moment, pentru PSD, domnul Isărescu este de neînlocuit. (...) Oare domnului Isărescu îi convine postura de afiș electoral? De afiș publicitar, chiar? Da, țara te vrea. Da, PSD te vrea! Dar tu ai spus că nimeni nu poate rezista într-o poziție la nesfârșit, că oamenii mai ies și la pensie. Eu nu știu ce veanea din urmă. (...) Dar să accepți postura în care ai fost terfelit, mânjit cu noroi, apoi luat și repus pe poziția care îți asigură vizibilitate maximă....
 

Ascultă AICI interviul integral: