Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


François BLOCH, director general BRD Groupe Société Générale: "O bună parte din România a ieșit din low-cost"

francois-bloch.jpg

Francois BLOCH
Image source: 
bankingnews.ro

Continuăm seria de interviuri realizate la Forumul economic “Poveștile care schimbă jocul”, organizat săptămâna trecută de Camera Franceză de Comerț și Industrie din România și comitetul român al Consilierilor de Comerț Exterior ai Franței... Astăzi, un dialog cu Francois BLOCH, director general BRD Groupe Société Générale.

R: S-a vorbit mult despre România ca despre o țară low-cost cu forță de muncă low-cost, astăzi vorbim despre best cost sau added value. Care este opinia dumneavoastră?

În cadrul grupului Société Générale avem o experiență interesantă pe această temă. În 2011 am creat o entitate care furniza servicii celorlaltor entități ale Grupului, un centru de servicii partajate. L-am inaugurat așadar în 2011 tocmai din considerente economice, folosindu-ne de faptul că am putut recruta în România o mână de lucru competentă, care vorbea franceză și engleză, la costuri mai mici decât cele din Franța. Din 2011 această activitate a crescut foarte mult, s-a extins astăzi la 2000 de persoane, și am depășit complet acest concept de luare a unei decizii în funcție de costuri, și am dezvoltat o expertiză reală locală. Vă voi da două exemple pentru această expertiză. Primul, în domeniul digitalizării proceselor, am implementat roboți virtuali cu ajutorul tehnicii de robotic process automation, ceea ce dovedește clar că astăzi nu mai punem problema în termeni de cost al forței de muncă, fiind în acest demers de robotizare și automatizare. Dimpotrivă, utilizăm creativitatea și inovațiile pe care le găsim aici în România și pe care nu le găseam așa ușor în alte țări. Un alt exemplu care arată că am depășit această idee de low-cost și că suntem astăzi într-un concept de valoare adăugată – am dezvoltat în România centre de expertiză și chiar centre de decizie, adică am deplasat luarea deciziilor din centrele de la Paris, Londra sau Luxemburg, către România. 

R: Este ceva nou...

Deci am mers mult mai departe decât serviciile partajate, și da, este ceva nou, care dovedește că prin dezvoltarea activităților în România, reușim, datorită calității angajaților de aici, să avem entități de 2000 de persoane, cum este acest centru de servicii partajate care se numește European Business Services, care lucrează pentru celelalte entități ale Grupului furnizând servicii administrative pe funcții de genul financiar, resurse umane și chiar dezvoltare IT, cu decizii care se iau în România. Este cred că este un exemplu bun care arată cum se face tranziția între un model gândit inițial pe o idee de low-cost, dar care acum este un model veritabil de valoare adăugată.

R: Și sigur că și salariile se aliniază...

Da, salariile de aliniază. Au crescut foarte mult și în această entitate și în restul României, cu creșteri de 10-15% pe an deja de mai mulți ani, de unde importanța de a avea această valoare adăugată care vine să compenseze parțial creșterile salariale. Acum provocarea este de a continua această creștere a activității într-un mediu în care este foarte dificil să găsim mână de lucru, să găsim oameni care să se alăture echipelor noastre, cu nivelul de expertiză și de experiență pe care-l cerem acum că această activitate este una matură. Și astfel ajungem la subiectul formării în România, este foarte important să se investească în formarea tinerilor și vorbeam mai devreme despre formarea duală care este un bun exemplu. Însă dincolo de asta, cred că România are un nivel bun la matematică de exemplu, și trebuie să continue așa. Sunt impresionat și de ușurința cu care românii vorbesc mai multe limbi străine, acesta este clar un atu al României, dar nu este suficient. Trebuie adăugate aici științele ca matematica dar fără a uita de inteligența emoțională și creativitate. Cred că românii sunt perfect capabili să dobândească aceste expertize.

R: Și să fie și matematicieni buni care vorbesc mai multe limbi?

Sigur, România nu duce lipsă de matematicieni. Și este important, fie că este vorba de IT sau de automatizarea proceselor, matematica este baza de care ai nevoie.

R: Și ultima întrebare, analizez piața muncii deja de ceva vreme. Da am plecat de la low-cost dar atunci când faci doar low-cost, oamenii pleacă. Și acum România are o problemă, nu mai găsește mâna de lucru de care are nevoie.

Da, o bună parte din România a ieșit din low-cost. O altă parte e încă acolo, trebuie să continue să progreseze. Am creionat mai devreme câteva idei care să contribuie la competitivitatea României. Am vorbit despre importanța investițiilor publice, despre importanța inițiativelor private, toate acestea trebuie așadar combinate. Însă astăzi, unul din subiectele principale este problema demografică, la nivel național, faptul că populația aptă de muncă scade de la an la an. Este o problemă structurală a României, nu este o problemă specifică unei anumite companii. Discutam recent la Timișoara cu un client care-mi spunea că regretă că a trebuit să refuze o comandă a unui client important, pentru o sumă mare de câteva zeci de milioane de euro, tocmai pentru că nu reușea să găsească mâna de lucru care să fabrice bunurile de care avea nevoie pentru acest contract. Acesta este cred unul din subiectele majore pentru România de astăzi, îmbunătățirea formării tinerilor, pentru că astăzi există o ofertă de locuri de muncă și un număr insuficient de oameni care să le ocupe. Și este păcat, această situație afectează negativ dezvoltarea României. Trebuie așadar să se investească în continuare în formare.

R: Mulțumesc!

 

Toate edițiile emisiunii Esențial: https://www.rfi.ro/tag/esential

Emisiunea Esențial din 2 iulie 2019