Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Răzvan Pascu, expert în turism: Organizatorii de festivaluri evită Bucureștiul pentru că primarii au obișnuit publicul cu spectacole gratuite

razvanpascu-465x215.jpg

Răzvan Pascu, expert în turism

Neversea, Electric Castle, Untold și multe alte festivaluri din România vor genera vânzări de peste 600 de milioane de lei, după ce au atras peste un milion de spectatori în 2019, arată un studiu Frames.

Turismul de festival un fenomen care a luat amploare în ultimii 5 ani și generează venituri din ce în ce mai mari. Festivalurile şi concertele din țară vor ajunge să genereze vânzări de peste 600 de milioane de lei, după ce au atras peste un milion de spectatori, arată un studiu Frames.

La Tânăr în Europa Răzvan Pascu, expert în turism, spune că festivalurile și concertele atrag din ce în ce mai mulți turiști străini în țară și observă faptul că ajută foarte mult economia locală transformând din ce în ce mai mulți localnici în adevărați antreprenori.

Capitala rămâne însă vizibil în urmă la acest capitol mai observă Răzvan Pascu. El spune că organizatorii de evenimente evită Bucureștiul din cauză că primarii au obișnuit publicul cu spectacole gratuite ceea ce îi determină pe organizatori să nu mai vadă Capitala drept o piață oportună pentru business.

Amber Galloway Gallego, femeia care traduce muzica pentru persoanele cu deficiențe de auz

 

200 de persoane cu deficiențe de auz s-au putut bucura pentru prima oară de muzică în toate formele ei, dar și de experiența completă a unui festival, la Electric Castle. Amber Galloway Gallego, cel mai cunoscut translator al limbajului mimico-gestual din lume, a urcat pe scena principală alături de artiști și a interpretat cântecele lor pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Care este experiența unei persoane cu deficiențe de auz la un concert aflăm de la Amber Galloway Gallego la Tânăr în Europa.