Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Românii alocă cele mai mici bugete pentru vacanță

turism.jpg

Image source: 
pixabay.com

Românii alocă cele mai mici sume din Uniunea Europeană pentru vacanțe, arată datele Eurostat.  Iar aproape 80%  din sumele alocate de români sejururilor au fost pentru destinații autohtone.

 

377 de euro au cheltuit, în medie, rezidenții din Uniunea Europeană în 2017 pentru o vacanță, potrivit celor mai noi date ale Oficiului European de Statistică, Eurostat. Pe ultimul loc în acest clasament sunt românii, care au alocat pentru un sejur turistic, în medie, 135 de euro. 

Discrepanțele sunt și mai evidente dacă se compară suma pe care o cheltuiește turistul român cu omologii săi din Luxemburg sau Austria, în ambele cazuri peste 640 de euro. Mai aproape de noi din acest punct de vedere sunt bulgarii, 153  de euro, letonii, 155 de euro sau vecinii din Ungaria, care alocă, în medie, pentru un sejur, 161 de euro. 

Statisticile Eurostat mai arată că România este lider în clasamentul destinațiilor interne: 79% din sumele alocate sejururilor au fost pentru destinații autohtone. România este urmată de Grecia, Spania, Franța și Portugalia. Lor

În doar opt din cele 28 de state membre peste jumătate din cheltuielile totale pentru turism au fost făcute în destinații din interiorul țării.