Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Incertitudine politică: Cui îi mai pasă de buget?

buget.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

"Indiferent de minciunile și propaganda partidelor de dreapta, am a avut una dintre cele mai eficiente guvernări din ultimii 30 de ani (…) Pentru binele românilor, sper să nu distrugă ceea ce am făcut până acum”, a transmis premierul demis în Parlament, Viorica Dăncilă. Dincolo de incertitudinile politice, România este presată de urgențe precum alcătuirea bugetului de stat pe 2020.

Cât de interesată e așadar clasa politică de buget? Răspunde la RFI profesorul de economie Mircea Coșea :

Deocamdată, așa cum apar lucrurile, pare că nimeni nu este interesat. Și mă tem de lucrul ăsta. Mă tem foarte mult. Cei din Opoziție, cei care acum sunt la Putere și au posibilitatea să facă un guvern, au niște oameni care pot să lucreze bine în domeniul ăsta. Capacități există. Problema este în ce măsură sunt lăsate de politic să acționeze. Pentru că intrând în an electoral, triplu an electoral, politicul va influența foarte mult deciziile economice și nu e bine. România a ajuns la un punct la care dărâmarea a ceea ce s-a creat nu este un lucuru pozitiv. Trebuie corijat și dus mai departe. Începutul de la zero nu mai prinde acum. 

Cât adevăr este în auto-evaluarea pe care o face PSD? Unde este România, din punct de vedere economic? Și ce perspective are, mai ales în context de incertitudine politică și sub presiunea campaniilor electorale?

Răspunde Mircea Coșea, în dialog cu Alex Olaru: