Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ce așteaptă mediul de business de la viitorul Guvern? Măsura pe care antreprenorii nu o vor

Păstrarea taxelor și impozitelor actuale, digitalizarea administrației și atragerea fondurilor europene. Iată care sunt așteptările mediului de afaceri de la viitorul Guvern PNL.

Secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan, spune la RFI că refacerea echilibrelor macro-economice trebuie realizată prudent: ”Mediul de afaceri este preocupat ca pentru a asigura sau a reface anumite echilibre macro-economice, să nu se aplice ideea de creștere a taxelor și impozitelor, ceea ce este o măsură simplu de conceput, dar mai complicat de acceptat de mediul de afaceri, mai ales pe un termen scurt”.

Reprezentantul AOAR consideră că ”este de dorit ca măsurile care vor fi luate să dinamizeze zonele din care cu adevărat se poate ajunge să se producă mai mult și aici mă refer în primul rând la fondurile europene”.

Cristian Pârvan pledează de asemenea pentru digitalizarea administrației: ”Noi credem că digitalizarea chiar dacă în principiu ia ceva timp până să o faci, e de dorit totuși să devină o prioritate, pentru că și dacă nu o termină actualul Guvern, tot e bine dacă o începem. Modul în care funcționează administrația publică locală în primul rând și centrală este puternic afectat și este puternic criticat de mediul de afaceri, pentru că nu e normal ca în secolul 21 să nu poți să ai prin digitalizarea relațiilor o usurință a acestor relații și ca indivizi și ca firme”.

 
Cristian Pârvan, despre așteptările mediului de afaceri de la viitorul Guvern