Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cel mai spectaculos Black Friday din istorie, la momentul culminant

negrescu.jpg

Vor cumpăra românii de Black Friday în valoare de 300 de milioane de euro? Aceasta este întrebarea.
Vor cumpăra românii de Black Friday în valoare de 300 de milioane de euro? Aceasta este întrebarea.
Sursa imaginii: 
Facebook /Adrian Negrescu

Vor face românii cumpărături în valoare de 300 de milioane de euro de Black Friday? Aceasta este întrebarea. Analiștii estimează, în acest an, cel mai spectaculos Black Friday din istorie, cu peste 10 milioane de produse vândute în numai câteva zile și încasări cu cel puțin 50 de milioane de euro mai mult decât anul trecut. În 2018, Black Friday a adunat vânzări de 250 de milioane de euro.

Punctul culminant al celei de-a 9-a ediții Black Friday în România va fi atins mâine. 15 noiembrie este ziua în care reducerile de prețuri anunțate de toți marii jucători din piață - de la IT&C la fashion, home&deco, food, beauty, servicii - vor ajunge până la 80-90%.

Adrian Negrescu, manager Frames, spune că ,,Black Friday 2019 vine într-un moment cum nu se poate mai bun. Creșterea veniturilor unei bune părți din populație, a nivelului de trai în general, tinde să ducă cererea de produse și servicii. După ani de zile în care au cumpărat exclusiv în funcție de preț, focusul va fi în 2019 pe produse și servicii durabile, pe brand, calitate și garanție’’, mai spune managerul Frames.

În prim-plan se vor afla electrocasnicele, acolo unde tehnologia a evoluat semnificativ în ultimii ani, iar raportul preț-calitate a devenit unul foarte bun.

Creșterea cererii în acest segment vine și în condițiile în care și rata de înlocuire a acestor produse a scăzut vertiginos de la 10 ani la 5-6 ani, pe fondul creșterii puterii de cumpărare.

2019 aduce oferte extinse și în zona de amenajări interioare, home & deco, auto etc.

În zona de online sunt de evitat site-urile obscure, care oferă prețuri spectaculoase, avertizează Adrian Negrescu.

,,De regulă, prețul ridicol de mic ascunde capcane. Nu cumpărați produse care nu au trecute detaliile complete, care nu dețin certificate de garanție și nu precizează costurile de livrare’’.

În privința livrării produselor, clienții au două opțiuni: răbdare sau dacă au produse transportabile, să aleagă ridicarea din magazine sau din cutiile de pick-up.

Ascultă:

 
Adrian Negrescu, manager Frames, despre Black Friday 2019