Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ghid de supraviețuire de Black Friday

black.jpg

Ghid de supravietuire de Black Friday

La ce să fii atent când comanzi produsul dorit ca să nu ajungi să plătești mai mult.

Magazinele se întrec azi în oferte de Black Friday. Site-urile afișează reduceri la aproape orice fel de produs începând cu electrocasnicele și ajungând la vacanțe exotice, mașini și chiar cursuri de dezvoltare personală.

Ținând că anul trecut cel puțin 800 de clienți au fost nemulțumiți de produsele achiziționate în această perioadă, autoritățile recomandă atenție în momentul în care introduceți datele de card pentru produsul dorit.

De exemplu, dacă vreți să cumpărați un telefon, urmăriți cu atenție costul lunar al abonamentului care facilitează achiziţionarea echipamentelor la preţuri reduse sau gratuite; care este intervalul exact în care ar urma să beneficieze de eventuale reduceri ale costului lunar al abonamentului și dacă serviciul este disponibil în zona dvs de reşedinţă.

De asemenea, vânzările cu preţ redus, indiferent de tipul acestora - soldare, lichidare, vânzări promoţionale - trebuie să respecte o serie de reguli, printre care şi aceea conform căreia preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă, adică celui mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile.

În cazul în care nu sunteți mulțumit de produs, aveți dreptul de a returna un produs comandat, în termen de 14 zile de la primirea lui.

Cumpărăturile din perioada Black Friday pot fi făcute în siguranţă dacă faceți o listă cu produsele pe care doriţi să le achiziţionaţi şi cu preţurile actuale ale acestora. Acest lucru vă va ajuta să evitaţi falsele reduceri de preţuri. De asemenea este util să citiţi cu  atenţie caracteristicile produsului și să verificaţi dacă preţul afişat pe site conţine sau nu TVA și include costul de livrare.