Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bogații planetei au mai strâns 1200 de miliarde de dolari în 2019

mark.jpg

Mark Zuckerberg este fondator și proprietar al Facebook
Mark Zuckerberg este fondator și proprietar al Facebook
Sursa imaginii: 
Facebook

O prezenţă uriaşă pe reţelele de socializare, o melodie de succes despre o familie de rechini şi o colecţie înfloritoare de vechituri auto sunt câteva dintre mijloacele care au permis acumularea unor averi impresionante în 2019, la nivel mondial, relatează Bloomberg, preluat de news.ro.

Kylie Jenner a devenit cea mai tânără miliardară prin eforturi proprii după ce compania sa, Kylie Cosmetics, a semnat un parteneriat exclusiv cu Ulta Beauty. Jenner a vândut ulterior o participaţie de 51% la compania sa, pentru 600 de milioane de dolari.

La aproape două luni de când echipa Washington Nationals a câştigat primul campionat World Series, oamenii cântă încă refrenul ”Baby Shark, doo-doo doo-doo doo-doo”. Familia coreeană care a contribuit la popularizarea cântecului viral are în prezent o avere de circa 125 de milioane de dolari.

Până şi rablele auto s-au dovedit a fi o comoară. Willis Johnson, un american nativ din Oklahoma care a fondat compania Copart, a acumulat o avere de 1,9 miliarde de dolari construind o reţea de garaje pentru vânzarea de automobile avariate.

Apariţia acestor averi atipice scoate în evidenţă câţi bani au acumulat super-bogaţii lumii în 2019. Şi, cu cât erau mai bogaţi aceştia la începutul acestui an cu atât mai bogaţi au devenit. Potrivit Indicelui Bloomberg al Miliardarilor, cei mai bogaţi 500 de oameni ai lumii şi-au mărit averile cumulate cu 1.200 de miliarde de dolari, respectiv cu 25%, la 5.900 de miliarde de dolari.

Miliardarul francez Bernard Anault a realizat în 2019 cea mai mare creştere a averii, cu 36,5 miliarde de dolari, acesta devenind al treilea cel mai bogat om din lume conform indicelui Bloomberg şi unul dintre cei trei miliardari ale căror averi sunt de cel puţin 100 de miliarde de dolari.

În total, doar 52 de persoane incluse în indicele Bloomberg au înregistrat scăderi ale averilor în 2019.

172 de miliardari americani din indicele Bloomberg şi-au mărit averile cu 500 de miliarde de dolari. Averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu 27,3 miliarde de dolari, iar cea a lui Bill Gates cu 22,7 miliarde de dolari.

He Xiangjan, fondatorul celui mai mare exportator de aparate de climatizare din China, a reuşit cea mai mare creştere a averii, cu 79%, la 23,3 miliarde de dolari.

Averile celor mai bogaţi oameni din Rusia au crescut cu 21%, respectiv cu 51%.