Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Când apare prima Dacie electrică?

Cand Dacie electrica.jpg

Prima Dacie electrică, prevăzută pentru 2022-2023 (Sursa foto: Facebook/Dacia România)
Prima Dacie electrică, prevăzută pentru 2022-2023 (Sursa foto: Facebook/Dacia România)

Primele versiuni electrice ale Dacia vor apărea pe piață în 2022–2023. Directorul Renault Europa, Philippe Buros, a făcut anunțul într-un interviu pentru revista Automotive News, potrivit Mediafax.

Dacia va prelua tot ce oferă Renault la capitolul electrificare, spune Philippe Buros: ”Vom fi nevoiţi să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de maşini full-electrice sau de hibrizi. Principalul argument de achiziţie pentru modelele Dacia este raportul calitate-preţ, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia”.

Anunțul vine însă cu întârziere, în condițiile în care aproape toți producătorii auto mondiali au lansat deja modele electrice. Motivul acestei întârzieri este legat de costuri, mai precizează directorul Renault Europa: ”Când adăugăm 1.000-1.500 de euro la costul maşinii, această sumă este mai uşor de absorbit, dacă vorbim despre o maşină de 100.000 de euro. Dacă maşina costă însă 8.000-9.000 de euro, vorbim de o creştere a preţului cu 10% sau mai mult decât atât. Aceasta este explicaţia întârzierilor de adoptare a tehnologiilor şi din acest motiv trebuie să aşteptăm cât mai mult posibil pentru a amortiza noile tehnologii”.