Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum va arăta piața imobiliară anul acesta? Creșteri de prețuri sau stagnare?

Piaţa imobiliară cunoaşte o tendinţă de creştere constantă, reiese din cele mai recente date de specialitate. Pentru 2020, agențiile imobiliare estimează o creștere de 10% a prețurilor, în zonele cu potențial de dezvoltare economică. De altfel, lista orașelor unde prețul mediu pe metrul pătrat a depășit o mie de euro se mărește: ultimul nume intrat fiind Oradea. 

Creșteri în orașele dezvoltate și stagnare în rest. 2020 nu va aduce însă în niciun caz o criză, așa cum existau temeri la finalul anului trecut, spune, la RFI, Ion Radu Zilișteanu, analist de profil:

I.R.Z.: Sigur că pot fi evenimente majore economice care nu țin neaparat de piața imobiliară și care pot, sigur, declanșa o criză. Dar o criză internă a pieței în mod normal nu ar trebui să vedem. Evoluția pentru anul 2020 din punctul meu de vedere poate fi caracterizată printr-un singur cuvânt: stagnare. 

Rep.: O creștere cu 10% a prețurilor în zonele cu potențial de dezvoltare economică se traduce prin stagnare sau e un procent important?

I.R.Z.:  Ceea ce spuneam eu e o medie statistică a pieței. Sigur că vor exista zone și mai ales polii de dezvoltare economică în care sigur că s-ar putea să existe creșteri. 

 

Ascultă AICI interviul integral: