Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirusul lovește în transportul de mărfuri. ”Efectele vor fi catastrofale”

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Efectul coronavirusului asupra transporturilor de mărfuri va fi catastrofal, dacă situația nu este gestionată corect. O spune la RFI secretarul general al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Radu Dinescu, în contextul în care șoferi de tir reveniți din Italia au fost izolați de autorități, de teama coronavirusului.

Radu Dinescu declară că e nevoie de măsuri de prevenție în contextul coronavirusului, dar asta nu înseamnă că statul trebuie să blocheze fluxul de mărfuri: ”Cea mai mare problemă o înregistrăm pe relația Italia-România, pentru că autoritățile din România ne pun șoferii în autoizolare 14 zile. Măsura nu există și nu e luată în nici una dintre țări. De exemplu, toate camioanele care trec acum din Italia în Austria, șoferii lor sunt scanați de temperatură, sunt întrebați, sunt monitorizați. Inclusiv Ungaria, care a închis traficul de persoane permite fluxul de camioane”.

”Trebuie înțeles că oprirea fluxului de camioane, a mărfurilor, fluxurilor logistice, oprirea producției, comerțului, importurilor, exporturilor duce orice țară să intre imediat în colaps, în șapte zile totul se termină. Efectele vor fi majore, imediate, eu spun catastrofale și iremediabile”, avertizează secretarul general UNTRR.

 
Radu Dinescu, despre efectele coronavirusului asupra transporturilor