Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Expert în aviație: Unele bilete de avion s-ar putea ieftini, altele se vor scumpi, după criza coronavirusului

Coronavirusul ar putea falimenta industria aviatică până la vară. Concluzia îi aparține unei firme australiene de consultanță, citate de Bloomberg. Operatori de pe toate continentele și-au redus capacitatea, iar unele companii au început să-și concedieze angajații, în condițiile în care multe avioane au rămas la sol, iar cele care zboară sunt pe jumătate goale.

Expertul în aviație Sorin Stoicescu estimează la RFI că industria aviatică își va reveni după criza coronavirusului: ”Sunt companii care au posibilitatea și pot să apeleze la aeronave mai mici, cu care să poată efectua zboruri. Pe de altă parte, mă refer la intervenția statelor de a susține zborurile companiilor, la găsirea unor înțelegeri la nivel continental și internațional, pentru ca să nu fie nevoie ca neapărat pentru a-și păstra anumite sloturi și orare, să zbori cu aeronavele goale”.

Sorin Stoicescu spune că e posibil ca unele bilete de avion să se ieftinească: ”În momentul în care se vor găsi soluții pentru pandemie, va exploda transportul aerian. Deci concurența va face ca unele bilete să fie mai ieftine, altele mai scumpe și încet-încet, piața aeronautică, odată cu turismul, își va reveni”.

 
Sorin Stoicescu, despre efectele coronavirusului asupra industriei aviatice