Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Romalimenta: Prețurile nu au crescut în magazinele civilizate. Specula trebuie pedepsită

supermarket-507295_1920.jpg

Image source: 
pixabay.com

Orice informație despre o eventuală criză alimentară este un zvon alarmist și nefondat, care ar trebui sancționat  alarmist și nefondat, care ar trebui sancționat  - atrage atenția la RFI Sorin Minea, președintele Romalimenta. După explozia proviziilor de alimente, provocată de panica populației, vânăzile încep să scadă. La acest moment, producătorii se confruntă cu o criză a ambalajelor, dar vor fi soluții și pentru aceste probleme, iar populația nu va avea de suferit, susține Sorin Minea. 

Noi nu cumpărăm ambalaje din România. Se cumpără de afară, marea majoritate. Din cauza transportului nu prea ajung în România și sunt probleme de ambalaj. Dar în același timp există posibilitatea ca multe din produsele alimentare să poată fi vândute în vrac. Plus că prețurile ambalajelor au crescut. Este normal, într-un moment de criză se manifestă cererea și oferta. 

Prețurile la alimente au crescut doar acolo unde se face speculă și un asemenea comportament trebuie la rându-i sancționat, adaugă Sorin Minea:

Rețelele de supermarketuri, hypermarketuri, cele civilizate și chiar magazine de proximitate, nu au mărit prețurile. Întotdeauna într-o perioadă de criză sunt unii care vor să facă bani și fac speculă. Dublări de prețuri însemnă speculă și specula ar trebui pedepsită. 

Ascultă AICI interviul integral: