Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus UK: Vânzările de automobile scăzute la nivelul din 1946

vanzari_masini.jpg

Mașini nevândute în Marea Britanie
Saloanele de vânzare mașini au fost obligate să-și închidă porțile
Image source: 
https://www.autocar.co.uk/

Înmatriculările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 97,3% în aprilie față de anul precedent, din cauza restricțiilor de combatere a Coronavirus. Vânzările au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 75 de ani

Doar 4321 de mașini au fost vândute luna trecută, cel mai scăzut nivel din Marea Britanie din 1946, un an după cel de-al doilea război mondial, relevă cifrele Societății Producătorilor și Comercianților de Automobile (SMMT). În aprilie anul trecut au fost înmatriculate 161064 de mașini.

Cifrele au fost descrise drept "nicio surpriză” de către Mike Hawes, directorul executiv al SMMT, pentru că saloanele de vânzări auto au fost obligate să se închidă pe parcursul întregii luni ca parte a măsurilor de reducere a răspândirii Coronavirus.

Guvernul a început discuțiile pentru deschiderea acestora, începând cu 11 mai, ca cea mai devreme posibilă dată, a dezvăluit revista Autocar săptămâna trecută.

SMMT a spus că 71,5% din cele 4321 înmatriculări au fost comenzi de firmă, ceea ce înseamnă că este posibil ca ele să fi fost făcute înainte de carantină. Doar 871 de mașini au fost vândute cumpărătorilor privați din Marea Britanie în cursul lunii aprilie.

Declinul vânzărilor s-a reflectat în majoritatea tipurilor de combustibil. Înmatriculările de autovehicule pe benzină au scăzut cu 98,5%, pe motorina cu 97,6%, hibridul plug-in cu 95,1% și hibridul cu 99,3%, în timp ce vânzările de vehicule complet electrice au scăzut cu doar 9,7%, .

Reluarea producției

Ford Fiesta, Volkswagen Golf și Ford Focus, care conduc de obicei topurile de vânzări lunare, au lipsit complet din primele 10, dar rămân totuși cele mai vândute trei mărci până acum în 2020.

Banda de montaj Rolls Royce
Rools Royce și-a reluat producția la uzina Goodwood
Image source: 
Rolls Royce Motor Cars

SMMT și-a revizuit prognoza pentru 2020 pe ansamblu și se așteaptă acum ca înmatriculările să scadă la 1,68 milioane, comparativ cu 2,3 ​​milioane în 2019.

Colapsul vânzărilor din Marea Britanie din aprilie este similar cu cel înregistrat în alte țări europene care au avut restricții de carantină în mare parte a lunii. În Franța, vânzările au scăzut cu 88,8% an de an în aprilie, înmatriculările în Italia scăzând cu 97,5%.

Producătorii reiau încetul cu încetul operațiunile de producție în Europa și în întreaga lume, pe măsură ce cererea începe să se redreseze.

Producția auto s-a reluat luni pentru prima dată de când au început măsurile de carantină în Marea Britanie, firma Rolls-Royce a repornit fabrica de la Goodwood. 

Ascultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ