Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nemulțumiri în turism: ”Vom trimite cheile hotelurilor la Guvern. Autoritățile ne răspund în doi peri”

nemultumiri_turism_chei_hoteluri_guvern.jpg

Hotelierii de pe litoral vor să știe când își pot reporni afacerile (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Hotelierii de pe litoral vor să știe când își pot reporni afacerile (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Hotelierii de pe litoral cer Guvernului să le spună clar când va reporni turismul. Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) se plânge că autoritățile nu comunică eficient, motiv pentru care patronii amenință că nu-și vor mai redeschide hotelurile în acest sezon.

Dragoș Răducan este prim-vicepreședinte executiv al FPTR. El spune la RFI ce așteaptă de la Guvern: ”Să se hotărască odată ce măsuri minimale ne sunt solicitate pentru deschiderea hotelurilor și restaurantelor. Au apărut tot felul de variante, noi am făcut tot felul de propuneri și ori nu ni se răspunde ori ni se răspunde în doi peri. Doi: să se stabilească un set de măsuri minimale pentru protecția angajaților noștri”.

”Dacă vom fi anunțați peste două săptămâni că la 1 iunie se relaxează restricțiile și se deschid restaurantele și cafenelele, ne vor trebui alte 10-15 zile să ne pregătim, dacă vor fi niște condiții posibil de îndeplinit, pentru că s-ar putea să ne trezim cu niște condiții pe care să nu le putem aplica și atunci dacă cheltuielile vor fi prea mari, vom prefera să dăm banii înapoi turiștilor sau să-i reprogramăm și să deschidem la anul (...). Vom trimite cheile hotelurilor la Guvern și să le deschidă Guvernul, angajații de la stat așa cum știu ei și cum cred ei, dacă noi ca specialiști și profesioniști nu vom putea”, avertizează Dragoș Răducan.

 
Dragoș Răducan, despre ezitările Guvernului de a redeschide turismul